Türkiye’nin En Eski Astronomi Şenliği Olan “Mayis Etkinliği”nin 27.’si İstanbul Üniversitesi’nde Gerçekleştiriliyor

İstanbul Üniversitesi Amatör Astronomlar Kulübü tarafından her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen ve Türkiye’nin geleneksel hale gelmiş en eski astronomi şenliği olan “Mayıs Etkinliği”, bu yıl 7-11 Mayıs 2018 tarihleri arasında İÜ Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü çatısı altında gerçekleştiriliyor.

 

İÜ Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü bünyesinde faaliyet gösteren Amatör Astronomlar Kulübü (AAK), üniversitemizin en etkin öğrenci kulüplerinden biri. AAK, yıl boyunca sayısız etkinlik düzenleyerek, bu etkinliklerde öğrencilerin ve halkımızın astronomi ile buluşmasına çaba harcıyor.

Türkiye’deki en köklü astronomi kulüplerinden biri olan AAK’nın düzenlediği “Mayıs Etkinliği” Türkiye’de geleneksel hale gelmiş en eski astronomi şenliği olarak kendi türünde yapılan en kapsamlı etkinlik.

İstanbul’daki ilk, orta ve lise dengi okulların yoğun ilgi gösterdiği önemli bir astronomi etkinliği olarak “Mayıs Etkinliği”ne hafta boyunca yaklaşık 5 bin kişi katılıyor. Etkinlik, her seviyeden ve yaştan katılımcılar için farklı içeriklerin sunulduğu bir astronomi şenliği olma özelliği taşıyor.

Etkinlikte astronomi ve uzay ile ilgili konularda popüler bilim konuşmaları, gece ve gündüz teleskoplarla gözlemler, planetaryum gösterimleri, İstanbul Üniversitesi Gözlemevi ziyareti ve Wolfgang Gleissberg Astronomi Koleksiyonu ziyareti yanı sıra özellikle ilk ve orta dereceli okul öğrencilerine yönelik çeşitli eğitici atölyeler de bulunuyor.

Etkinlik herkesin katılımına açık ve ücretsizdir (planetaryum gösterimleri hariç).

Etkinlik programı ve ayrıntılı bilgiler Amatör Astronomlar Kulübü'nün websitesinden edinilebilinir: http://www.aak.istanbul