Gözlem Geceleri - I

Merkezimiz, “İstanbul Üniversitesinden Gökyüzüne Açılan Pencere: Astronomik Gözlemler ve Seminer Etkinlikleri” isimli etkinliğimizin ilkini 24 Şubat 2017 tarihinde, Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Tansel Ak, Yrd. Doç. Dr. Sinan Aliş, Fen Fakültesi Amatör Astronomlar Kulübü öğrencileri, kısmi zamanlı öğrencilerimiz ve merkezimiz personelinin desteği ile başarıyla tamamlamıştır.

Üniversitemiz Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünün desteği ile kısa sürede duyurduğumuz etkinliğimize halkımızın yoğun desteği sevindirici olmuş ve etkinliğimize yaklaşık 500 kişi katılmıştır. Merkezimiz ve Bölümümüz bünyesindeki tüm teleskopların aktif olarak kullanıldığı ve iki öğretim üyemizin aralıksız seminerler verdiği etkinliğimiz kanaatimizce son derece başarılı geçmiştir.

Bu başarı, etkinliklerimize önümüzdeki aylarda da devam etme cesareti vermiştir. İstanbul Üniversitesi olarak topluma öncülük etme ve aydınlatma misyonumuzu gerçekleştirmeye devam edeceğiz.

Önümüzdeki aylarda da her ayın son cuma gününde; ilgi çeken güncel konular ile ilgili konuşmalar ve hava açık olduğu sürece gökyüzü gözlemlerinde görüşmek dileğiyle.