Dr. F. Korhan Yelkenci'nin yürütücüsü olduğu TÜBİTAK-4004 projemiz kabul edildi.

Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü öğretim elemanlarından Dr. F. Korhan YELKENCİ yürütücülüğünde "Teleskoplar, Bilimsel Dedektörler ve Geleceğin Bilim İnsanları" başlıklı proje başvurumuz TÜBİTAK-4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları programı kapsamında kabul edilmiştir.

korhan_yelkenci

Proje kapsamında, 2017 yazında herbiri birer hafta sürecek iki ayrı dönemde lise öğrencilerine astronomi, teleskoplar, dedektörler, bilimsel gözlem ve veri indirgeme konularını kapsayan bir bilim okulu düzenlenecektir.

Bilim okulu sırasında yürütülecek bilimsel gözlemler için İstanbul Üniversitesi Gözlemevi'nin Beyazıt ve Çanakkale yerleşkelerinde bulunan İST40 ve İST60 teleskopları kullanılacaktır.

Proje Yürütücüsü: Dr. F. Korhan YELKENCİ

Proje Ekibi: Yrd. Doç. Dr. Sinan ALİŞ, Doç. Dr. Tolga GÜVER, Prof. Dr. Tansel AK, Prof. Dr. Selçuk BİLİR, YL. Öğr. Süleyman FİŞEK, Araş. Gör. Talar YONTAN, YL Öğr. Hakan ÜRGÜP