Astronomi Bölümü Amerikan PRI Radyo Kanalında Tanıtıldı

Gazeteci Hélène Franchineau tarafından hazırlanan Türkiye ve Astronomi konulu haber Amerikan PRI radyo kanalında yayınlandı.

PRI radyo kanalında devam eden İslam dünyasındaki bilimsel gelişmeleri konu alan bir seri program kapsamında, İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü de tanıtıldı.

Astronomi Bölümünün yanısıra Cumhuriyet Döneminin ilk gözlemevi olan İstanbul Üniversitesi Gözlemevi de programda konu edildi. Özellikle tarihi kubbe içerisinde bulunan ve günümüzde hala Güneş gözlemlerine bilimsel olarak devam edilen 83 yıllık Zeiss marka teleskoptan bahsedildi ve bölümün teleskobu çalışır tutmak için gösterdiği gayret vurgulandı.

İstanbul Üniversitesi Astronomi Bölümünün yanısıra, Türkiye'deki astronomi ve uzay çalışmaları ile ilgili önemli gelişmelerden bahsedilen programda ayrıca bu alandaki insan kaynağına yapılması gereken yatırımlar da vurgulandı.

İlgili radyo programına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilir, dinleyebilir veya ses dosyası olarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz: